Vi har fått et nytt nettsted, gå dit.

askerspeiderne.no Byttetorget
Gammel forside
Ny forside
Stifinnere
Roverhula
Intervjuet
Reisebrev
Sommerleir
Arrangementer
Konkurranser
Feltkjøkkenet
Tipshjørnet
Andakten
Om oss
Nyhetsarkiv
Dokumentarkiv
Redaksjonen
Pages in English
RSS
Installer sk i Firefox
 
Feltkjøkkenet
Bilde 04.01.2012 07:00

Tre retters middag på bål
Tekst: Rolf / Foto: Rolf"

askerspeiderne.no tok i desember med Kjetil og Benjamin med familie opp på Hagahogget for å teste en ny meny til feltkjøkkenet vårt. De fikk servert en treretters på bål i nydelig høstsol med utsikt over hele indre Oslofjord.


Forrett: Asiatisk Scampi på en seng av mango

Du trenger

  • Scampi (frossen er flott)
  • Lime
  • Bambusskudd
  • Fersk mango
  • Fersk lime
  • Chili (pulver eller fersk)
  • Smøret dobbel aluminiumsfolie
Slik gjør du
Skjær opp mangoen og legg den i bunn på en smørt aluminiumsfolie. Legg så på bambusskudd og scampi. Chili pulver eller fersk chili strøs over og en presser limesaft over retten til slutt. Folien lukkes og stekes på glør med mangoen ned mot varmen.

Testresultat
Varm mango smaker fortreffelig og scampien er nydelig varm og god fra bålet. En i panelet (av fem) likte denne reitten best.

Tips
Start på hovedretten mens forretten steker. Rist over glørne gir bedre resultat.

Hovedrett: Grønnsaksmiks med kjøttdeig

Du trenger til 2 personer

  • En pose med grønnsaksblanding (wok blandinger er gode)
  • Fersk løk
  • Fers paprika
  • 400 gram kjøtt- eller karbonadedeig
  • Sort pepper og salt
  • Oregano
  • Mat- eller kremfløte
  • Smøret dobbel aluminiumsfolie
Slik gjør du
Kutt opp grønnsakene og plasser i bunn på en smurt aluminiumsfolie. Legg kjøttdeigen på troppen og bruk godt med oregano og pepper og salt etter egen smak. Hell litt fløte over og stek på glør. Husk å vende pakken mange ganger så det ikke blir brent.

Testresultat
Alle unntatt en i panelet synes dette var den beste retten. Dette smaker fortreffelig og er en enkel og grei slager.

Tips
Her fungerer stekingen veldig greit selv uten rist bare en husker å snu pakken ofte nok!

Dessert: Eplepai

Du trenger til 2 personer

  • Ferdig paideig på rull (Tine har dette)
  • 2 epler
  • Sukker
  • Kanel
  • Krem (Tine har på boks)
  • Smøret minst dobbel aluminiumsfolie
Slik gjør du
Kutt opp eplene. Rull ut paideigen i en smurt aluminiumsfolie. Legg eplebiter oppe på paideigen og strø over med sukker og kanel. Lag et lokk eller rutemønster på paien om du har nok deig. Stek meget forsiktig på bålet og vend underveis ofte. Etter stekning spray på med ønsket mengde krem før servering.

Testresultat
Våre paier ble litt brente, men det var likevel godt. Får du til stekningen er dette en nydelig rett.

Tips
En stor fordel er rist på denne retten. Har du ikke rist må du vende paien veldig ofte. For en ekstra god rett beregn en hel pakke paideig per person.

Flere spennende retter
Feltkjøkkenet (askerspeiderne.no)

Skriv ut

Bilde Siste info sommer­leir
Her finner du all praktisk informasjon om leiren 

Bilde Over­booket flagg­borg
Stas å gå i flagg­borgen rundt Skau­gum på 17. mai 

Bilde Stifinner­leir 17-19. juni
Klart for egen sti­finner­leir på Strand­heim 

Bilde Leirens eldste deltaker
70 år og på leir for første gang siden 1987 

Bilde Førere plan­legger i Dan­mark
Program­met for høsten legges 

Bilde Kylling med salat på tur
Auriga har laget mat til kokke­merket 

Hvem-hva-hvor
 

Bilde Siste info sommer­leir
Her finner du all praktisk informasjon om leiren 

Bilde Dagen før dagen - hva skjer i morgen?
Ta imot underet 

Terminliste - Stifinnergutter
Terminliste - Stifinnerjenter
Terminliste - Vandrere
Terminliste - Rovere

Tveterhytta
Bestill Tveterhytta
Lavvúen
Bestill lavvú
Kanoene
Bestill Kano
Gapahuken
Bestill Gapahuken

Gi grasrotandelen til oss Byttetorget Tips oss Lyst til  bli speider?