Vi har fått et nytt nettsted, gå dit.

askerspeiderne.no Byttetorget
Gammel forside
Ny forside
Stifinnere
Roverhula
Intervjuet
Reisebrev
Sommerleir
Arrangementer
Konkurranser
Feltkjøkkenet
Tipshjørnet
Andakten
Om oss
Nyhetsarkiv
Dokumentarkiv
Redaksjonen
Pages in English
RSS
Installer sk i Firefox
 
Roverhula
Bilde 26.03.2012 21:02

Rover­jentene i London
Tekst: Marie og Cathrine / Foto: Marie og Cathrine"

Planene var å se Big Ben og en rød buss, i tillegg til litt shopping og en visitt på Lord Baden-Powell House. Vi kan trygt si vi har nådd målet!


Ankomst i London
Turen startet med avreise fra Oslo Airport fredag kveld. Da vi kom til Heathrow ble vi forvirret av alle trappene, for vi skulle ned 10 etasjer og opp 12 for å finne bagasjen. Deretter var det bare å kaste seg på Underground for å komme til Fraser Place Queens Gate hotell! Her fikk vi ett stort luksuriøst rom. Voksensenga ble kapret av barna(Eva og Johanne), og de voksne(Marie og Cathrine) tok til takke med den 1 meter brede sovesofaen med dobbeldyne. Det kan trygt sies at liggeunderlag i skogen er mer behagelig å sove på!

Shopping og tradisjonelle desserter
Lørdag våknet vi blide og fornøyde klare for en voldsomt innholdsrik dag etter en ekstremt eksklusiv tørr frokost på hotellet. Men det var heldigvis sjokoladecroissanter der så vi led ingen nød. Vi trasket gjennom hele Hyde Park og så på de tusener av entusiastiske joggere. Marie fulgte kartets fotspor og vi fant omsider Oxford Street! Her fikk vi gjort en omhyggelig shoppingrunde, før vi dro utslitte til et marked i Notting Hill, og døde senere på hotellet. Noen timer senere slepte vi oss til Garfunkels hvor vi spiste en treretters middag, blant annet tradisjonelle britiske desserter som Blackcurrant and Apple Crumble og Apple Pie.

Sightseeing
Da vi hadde lagt sovesofamadrassen på gulvet sov de voksne som stein natt til søndag! Barna vekket opp de voksne altfor tidlig ved å snike seg rundt på det knirkete gulvet og fnise. Vi pakket og sjekket ut, og det ble sightseeing for alle penga. Første attraksjon var Lord Baden-Powell House. Videre måtte vi finne Buckingham Palace. Det var Sports Days og maraton i alle gater. Siden fikk Marie endelig sett Big Ben, Eva fikk sett London Eye, og Johanne fikk sett Tower Bridge! Cathrine nøyde seg med en rød telefonkiosk.

Hjemreise
Etter en tredje og siste lunsj på Starbucks satte vi kursen for Heathrow og hjemreise til Norge! Her måtte vi på nytt ned 10 etasjer og opp 12 for å finne check in. Dette resulterte i at Eva gikk seg bort og endte opp i ankomsthallen. Morsomt for oss andre! Likevel klarte hele gjengen å finne veien til terminalen og vi kom trygt hjem igjen.

Takk for turen!
Skriv ut

Bilde Siste info sommer­leir
Her finner du all praktisk informasjon om leiren 

Bilde Over­booket flagg­borg
Stas å gå i flagg­borgen rundt Skau­gum på 17. mai 

Bilde Stifinner­leir 17-19. juni
Klart for egen sti­finner­leir på Strand­heim 

Bilde Leirens eldste deltaker
70 år og på leir for første gang siden 1987 

Bilde Førere plan­legger i Dan­mark
Program­met for høsten legges 

Bilde Kylling med salat på tur
Auriga har laget mat til kokke­merket 

Hvem-hva-hvor
 

Bilde Siste info sommer­leir
Her finner du all praktisk informasjon om leiren 

Bilde Dagen før dagen - hva skjer i morgen?
Ta imot underet 

Terminliste - Stifinnergutter
Terminliste - Stifinnerjenter
Terminliste - Vandrere
Terminliste - Rovere

Tveterhytta
Bestill Tveterhytta
Lavvúen
Bestill lavvú
Kanoene
Bestill Kano
Gapahuken
Bestill Gapahuken

Gi grasrotandelen til oss Byttetorget Tips oss Lyst til  bli speider?