Vi har fått et nytt nettsted, gå dit.

askerspeiderne.no Byttetorget
Gammel forside
Ny forside
Stifinnere
Roverhula
Intervjuet
Reisebrev
Sommerleir
Arrangementer
Konkurranser
Feltkjøkkenet
Tipshjørnet
Andakten
Om oss
Nyhetsarkiv
Dokumentarkiv
Redaksjonen
Pages in English
RSS
Installer sk i Firefox
 
Stifinnere
Bilde 21.08.2015 17:10

Velkom­men alle nye speidere!
Tekst: Ingeborg / Foto: Ingeborg"

Vil du bli speider? Velkommen til høstens første møte! Går du i 4. eller 5. klasse kan du bli stifinner. Er du eldre kan du bli vandrer. Vandrerne starter mandag 24. august, mens stifinnerne starter mandag 31. august kl 18:00 på Vardåsen skole.


Hvorfor bli speider?

I Askerspeiderne lærer du mange nyttige ting – samtidig som du har det gøy!

 • Få nye venner – i alle aldre
 • Vær med på tur – hele året
 • Lær om naturen – ta vare på den
 • Bruk kart og kompass – finn fram
 • Overnatt ute – i telt eller uten
 • Klar deg selv – sammen med kamerater
 • Lær knuter – bygg kule tårn
 • Tren førstehjelp – hjelp en venn
 • Delta på leir – få minner for livet
 • Ledertrening – unik ledertrening i ung alder
Vi møtes nesten hver mandag, drar på turer i helgene, deltar i speidermesterskap og reiser på speiderleirer om sommeren. Terminlistene ligger i høyre marg.

Fortell oss hvem du er

Definitivt speider eller bare nysgjerrig? Uansett om du er klar for å melde deg inn eller vil teste speideren litt før du melder deg inn, ber vi foresatte fylle ut vårt innmeldingsskjema (åpne lenke eller fyll inn nedenfor) slik at vi kan få gitt dere viktig informasjon. Skjemaet er ikke forpliktende, så hvis speideren viser seg å ikke passe for dere er det bare å gi oss beskjed så slettes dere fra medlemslisten.

Fotballkræsj?

En del barn er travelt opptatt med fotball o.l. aktiviteter i sommerhalvåret, men har bedre tid når kampsesongen er over. Hvis du ikke kan begynne i speideren før etter høstferien er ikke det noe problem. Bare meld fra til oss nå, så holder vi av en plass til deg!

Det første møtet

Går du i 4. eller 5. klasse? Ta med foreldrene dine – gjerne søsken og venner også – på høstens første møte. Der får foreldrene mer informasjon, ungene får teste noen speideraktiviteter og sammen griller vi på bålet. Ta med pølser og annen mat! Møt opp på grusbanen nedenfor Vardåsen skole mandag 31. august kl 18. Vi er ferdige kl 19:30.

Fyll ut innmeldingsskjemaet (åpne lenke eller fyll inn nedenfor), så vet vi dere kommer.

Til foreldrene

Asker KFUK-KFUM-speidere er en av Norges største speidergrupper med rundt hundre medlemmer.

Speideren er et allsidig tilbud, barn og ungdom får prøve seg på mange ulike områder – noen de mestrer fra før og andre de lærer å mestre. Askerspeiderne får trening i friluftsliv, lærer å klare seg selv både ute i naturen og ellers i samfunnet, trener på førstehjelp og samarbeid, matlaging og leirbygging, og blir bevisst sin egen rolle i kameratflokken og verden – kort sagt: Speiderne får teoretisk kunnskap og praktisk erfaring de vil dra nytte av hele livet. Og ikke minst: De bygger vennskap og får mange flotte opp­levelser!

Gruppen er delt inn i en stifinnertropp, en vandrertropp og et roverlag. Troppene er delt inn i patruljer med 6-8 speidere i hver. (Vi har ikke tilbud til barn yngre enn 9 år.)

 • Vandrere: 6.-10. klasse
 • Stifinnere: 4.-5. klasse

Både 4. klassinger og eldre barn er velkomne til å begynne i høst.

Om møtene

Stifinnerguttene har Vardåsen skole som fast møtested, jentene møtes stort sett i speiderhytta i Elgtråkket. Ett møte i måneden har guttene og jentene sammen, og vi treffer vandrerne på turer og fellesmøter, se terminlister i høyre marg.

Ledere

Både guttene og jentene får nye ledere i år: Geir Dahle er gammel askerspeider, har en gutt på 9 år og overtar ansvaret for guttetroppen. Ingeborg Altern Vedal har ledet guttene i 2,5 år og går nå over til jentetroppen. Hun har en vandrergutt og ei stifinnerjente.

Geir Dahle,
troppsleder stifinnerguttene
Ingeborg Altern Vedal,
troppsleder stifinnerjentene

92 08 54 14
dahle.geir@gmail.com

66 78 36 73
41 22 30 25
ingeborg@altern.no

Vi er mange ledere i Askerspeiderne og har det hyggelig sammen, både på leirer og ellers. Har du også lyst til å bli leder? Kontakt oss på ledere@askerspeiderne.no

Foreldre til stifinnergutter

De siste årene har vi vært over tjue stifinnergutter. Det gjør at vi trenger foreldrehjelp på møter og turer. Vi deler guttene inn i patruljer og hver patrulje trenger en voksen leder. Oppgaven som patruljeleder går på omgang mellom foreldre som melder seg, og man har den samme patruljen hver gang man er med. De fleste er med 3-6 møter/turer per semester.

Foreldrehjelperne kaller vi patruljeledere. Patruljelederne og møtelederen skal veilede barna i oppgavene de får og ellers passe på at alle får delta og at de har det bra sammen.

Det er givende å få være med på dette og bli kjent med de andre ungene og foreldrene. Vi håper du vil være med! Du trenger ikke være gammel speider for at vi kan ha nytte av deg!

Og om ikke du kan være med har kanskje barnet ditt en besteforelder eller fadder som har lyst til å bidra? Alle som hjelper til minst fem ganger i høst får Speiderhåndboka i starten av semesteret. Fortell når du kan i skjemaet under her (eller åpne skjemaet med denne lenken), så setter vi deg opp på 2 eller flere møter/turer i semesteret.

Klær

Speiderskjorte fås kjøpt hos www.speiderbutikken.no på nett eller ved å møte opp i direkte i speiderbutikken. Husk å få med riktige merker til skjorten (verdensmerke og kretsmerke Asker & Bærum). Fra oss får dere sjerf og sjerfknute ved opptakelsen på høstleiren (se terminliste). Sjekk også vårt byttetorg for brukte skjorter.

Når det gjelder klær og utstyr baserer vi oss i hovedsak på sunn fornuft. Man trenger godt turtøy og kniv i begynnelsen. Bruk mest mulig ull i sokker og undertøy/supertøy. Forslag til julegaver o.l. til stifinnerne er ting de på sikt trenger: kompass, sovepose, liggeunderlag, tursekk, speiderhåndbok m.m.

Om barnet ditt ikke skal avbildes og publiseres på vår nettside eller vår Facebook-side, så gi beskjed: red@askerspeiderne.no.

Les mer

Skriv ut

Bilde Siste info sommer­leir
Her finner du all praktisk informasjon om leiren 

Bilde Over­booket flagg­borg
Stas å gå i flagg­borgen rundt Skau­gum på 17. mai 

Bilde Stifinner­leir 17-19. juni
Klart for egen sti­finner­leir på Strand­heim 

Bilde Leirens eldste deltaker
70 år og på leir for første gang siden 1987 

Bilde Førere plan­legger i Dan­mark
Program­met for høsten legges 

Bilde Kylling med salat på tur
Auriga har laget mat til kokke­merket 

Hvem-hva-hvor
 

Bilde Siste info sommer­leir
Her finner du all praktisk informasjon om leiren 

Bilde Dagen før dagen - hva skjer i morgen?
Ta imot underet 

Terminliste - Stifinnergutter
Terminliste - Stifinnerjenter
Terminliste - Vandrere
Terminliste - Rovere

Tveterhytta
Bestill Tveterhytta
Lavvúen
Bestill lavvú
Kanoene
Bestill Kano
Gapahuken
Bestill Gapahuken

Gi grasrotandelen til oss Byttetorget Tips oss Lyst til bli speider?