Vi har fått et nytt nettsted, gå dit.

askerspeiderne.no Byttetorget
Gammel forside
Ny forside
Stifinnere
Roverhula
Intervjuet
Reisebrev
Sommerleir
Arrangementer
Konkurranser
Feltkjøkkenet
Tipshjørnet
Andakten
Om oss
Nyhetsarkiv
Dokumentarkiv
Redaksjonen
Pages in English
RSS
Installer sk i Firefox
 
Nyheter
Bilde 24.10.2015 21:31

Rolf har blitt til­delt heders­tegnet 'Sølvkompasset'
Tekst: Pute / Foto: Pute"

Sølvkompasset tildeles en leder med et enormt speiderengasjement. Han har et stort hjerte for speidersaken og han legger ned store deler av sin tid, og sine ressurser, for at ungdom skal få oppleve den fantastiske muligheten som speiding er.


Under kveldsavslutningsseansen her på gruppekonferansen ble Rolf, i en stilfull seanse, tildelt 'Sølvkompasset', KFUK-KFUM-Speidernes nest høyeste utmerkelse.

En av utvelgelseskomiteens medlemmer, som selv har opplevd Rolf i mange ledersituasjoner de siste 10 årene, leste opp komiteens begrunnelse. Jo lenger ned vi kom i begrunnelsen jo klarere ble det, for oss som kjenner Rolf, at det var han som var den utvalgte for denne tildelingen.

Begrunnelsen
Sølvkompasset tildeles en leder med et enormt speiderengasjement. Han har et stort hjerte for speidersaken og han legger ned store deler av sin tid, og sine ressurser, for at ungdom skal få oppleve den fantastiske muligheten som speiding er.

Det er mange speidere som gjennom kurs og lokal gruppe har vært så heldige å få ha ham, en omsorgsfull og livlig person, som leder. Han er genuint opptatt av den enkelte, hans eller hennes personlige utvikling gjennom lederoppgaver og den enkeltes kristne tro. For mange kursdeltakere har han vært en god samtalepartner og en trygg rollemodell.

For han har vært leder på utallige (flere enn det som står i medlemsdatabasen) patruljefører- og friluftskurs i forbundet: Eventyr Fjell, Eventyr Vann, Norsk-Roland, Vinter-Roland og Vinter-Roland Ekstrem. Sistnevnte var han med og utviklet for å dekke et gap i kurstilbudet til forbundet.

Med stor iver har han fire ganger tatt med speidere og ledere på forbundets turer til Kandersteg internasjonale speidersenter, og levert et gjennomarbeidet kvalitetsopplegg med fantastiske speideropplevelser som deltakerne lever lenge på.

Siden årsskiftet 2012-2013 har han vært en av 6 i den norske kontingentledelsen til verdensjamboreen i Japan denne sommeren. En kontingent som ble den største norske Jamboreekontingenten noensinne, og plasserte oss som 7. største land blant mer enn 120 land og områder.

Som ansvarlig for reise og 'Opplev Japan' har han jobbet utrettelig med å sikre 850 norske speidere en best mulig reise til Japan i et marked dere 'hele Europa' konkurrerte om å fly til de samme 4 flyplassene på de samme dagene. Han har gått gate opp og gate ned i Hiroshima og Yamaguchi, og snakket med hver eneste hotell- og butikkansatt der for at de samme speiderne skulle få oppleve så mye som mulig i og av Japan.

For å synliggjøre speiding har han i en årrekke skrevet og publisert store mengder for Norges kanskje mest oppdaterte speidernettside - askerspeiderne.no

Askerspeiderne gratulerer
askerspeiderne.no kan ikke annet enn å gratulere vår egen Rolf Falchenberg med forbundets hederstegn 'Sølvkompasset', og samtidig benytte sjansen til å takke for den innstasne han har lagt ned spesielt i Askerspeiderne i over 2 tiår :-)

Skriv ut

Bilde Siste info sommer­leir
Her finner du all praktisk informasjon om leiren 

Bilde Over­booket flagg­borg
Stas å gå i flagg­borgen rundt Skau­gum på 17. mai 

Bilde Stifinner­leir 17-19. juni
Klart for egen sti­finner­leir på Strand­heim 

Bilde Leirens eldste deltaker
70 år og på leir for første gang siden 1987 

Bilde Førere plan­legger i Dan­mark
Program­met for høsten legges 

Bilde Kylling med salat på tur
Auriga har laget mat til kokke­merket 

Hvem-hva-hvor
 

Bilde Siste info sommer­leir
Her finner du all praktisk informasjon om leiren 

Bilde Dagen før dagen - hva skjer i morgen?
Ta imot underet 

Terminliste - Stifinnergutter
Terminliste - Stifinnerjenter
Terminliste - Vandrere
Terminliste - Rovere

Tveterhytta
Bestill Tveterhytta
Lavvúen
Bestill lavvú
Kanoene
Bestill Kano
Gapahuken
Bestill Gapahuken

Gi grasrotandelen til oss Byttetorget Tips oss Lyst til  bli speider?