2. Asker KFUK-KFUM Speidere

Er speiding noe for deg?

Utskriftsvennlig versjon

Ønsker du å kontakte oss? Da kan du sende en e-post til .

Asker KFUK-KFUM-speidere er en av Askers største speidergrupper med litt over 100 medlemmer. Vi har ukentlige møter, deltar på konkurranser, reiser på turer og leirer i inn- og utland.

Mestring og glede
Speideren er et allsidig tilbud, barn og ungdom får prøve seg på mange ulike områder - noen de mestrer fra før og andre de lærer å mestre.

Askerspeiderne får trening i friluftsliv, lærer å klare seg selv både ute i naturen og ellers i samfunnet, trener på førstehjelp og samarbeid, matlaging og leirbygging, og blir bevisst sin egen rolle i kameratflokken og verden - kort sagt: Speiderne får teoretisk kunnskap og praktisk erfaring de vil dra nytte av hele livet. Og ikke minst: de bygger vennskap og får mange flotte opplevelser!

Fra 9 år
Gruppen er delt inn i en stifinnertropp, en vandrertropp og et roverlag. Troppene er delt inn i patruljer med 6-8 speidere i hver. Vi har dessverre ikke tilbud til barn yngre enn 9 år.

Alle patruljene møtes hver mandag kl 18-1930:

  • Stfinnerjentene, 4.-5. klasse: Speiderhytta i Elgtråkket, om ikke terminlisten angir noe annet.
  • Stfinnerguttene, 4.-5. klasse: Vardåsen skole, om ikke terminlisten angir noe annet.
  • Vandrerne, 6.-10. klasse: Vardåsen skole, om ikke terminlisten angir noe annet.
Se terminlistene oppe i høyre hjørne.

Askerspeiderne er medlem av KFUK-KFUM-speiderne, les gjerne mer om speiderarbeidet på organisasjonens nettsted.

Meld inn barnet ved å fylle ut innmeldingsskjemaet. Ønsker du å kontakte oss? Da kan du sende en e-post til .

Klær og utstyr
Når det gjelder klær og utstyr baserer vi oss i hovedsak på sunn fornuft. Man trenger ikke mye stæsj for å bli speider, men det er lurt med godt turtøy (ull innerst!) og kniv. Dessuten ber vi alle kjøpe speiderskjorte. Speiderhåndbok trenger ikke stifinnerne, men skriv gjerne ut faktaarkene og samle disse i plastlommer i en perm. Forslag til julegaver o.l. til stifinnerne er ting de på sikt trenger: kompass, sovepose, liggeunderlag, tursekk, speiderhåndbok m.m.

Speiderskjorte fås kjøpt hos speiderbutikken på nett eller ved å møte opp i direkte i speiderbutikken. Husk å få med riktige merker til skjorten (verdensmerke og kretsmerke). Fra oss får dere sjerf og sjerfknute ved opptakelsen, ikke kjøp dette selv. Sjekk også vårt byttetorg, der kan du kjøpe brukt skjorte.

Foreldrehjelp
Stifinnerarbeidet forutsetter hjelp fra foresatte - og vi håper det er flere som har lyst og tid til å være med på turer og møter. Jobben består i å veilede barna i oppgavene som skal løses og ellers passe på at alle får delta og at de har det bra sammen. Vi deler barna inn i patruljer og hver patrulje trenger en voksen leder. Oppgaven som patruljeleder går på omgang mellom foreldre som melder seg, og man har den samme patruljen hver gang man er med. De fleste er med 3-6 møter/turer per semester.

Du trenger ikke være gammel speider for at vi kan ha nytte av deg! Og om ikke du kan være med har kanskje barnet ditt en besteforelder eller fadder som har lyst til å bidra? Alle som hjelper til minst fem ganger i høst får Speiderhåndboka i starten av semesteret! Ta kontakt med Margaret eller Ingeborg hvis du vil hjelpe til.

Gruppen har en rekke spennende aktiviteter. Noen eksempler er linket opp under:

Utskriftsvennlig versjon