Tveterhytta
🏚️

Tveterhytta

Ved Tvetervollen i Vestmarka ligger speiderhytta vår. Denne kan leies av andre organisasjoner, men ikke private. Vi tar kr. 1.200,- per natt. UNder finner du regler for bruk samt kart til hytta og kalender for når den er opptatt. Ta kontakt på SMS/Telefon 926 20 503 dersom dere har ønske om å leie hytta. Det er et godt stykke å gå til hytta fra bommen nede ved Semsvannet. Det er det viktig at dere vet.

Før du låner hytta er det veldig viktig at du leser alt nedenfor:

Hytteregler

Moped og bil

Det er ikke lov å kjøre motoriserte fremkomstmidler i Vestmarka, og dermed ikke opp til Tveterhytta heller.

Røyking og rusmidler

Det er IKKE lov å røyke, bruke alkohol eller andre rusmidler på Tveterhytta.

Stearinlys

Det er IKKE tillatt med stearinlys eller andre åpne flammer inne i hytta. Taklyset i hytta kan dimmes ned for å skape god stemning.

Bruk av vedovnen

Kast IKKE søppel, juciekartonger (sølvpapir), blikkbokser og lignende i ovnen. Asken kastes på askeplassen bak vedboden.

Bålbrenning

Det kan brennes bål utenfor Tveterhytta, men kun i den oppmurte bålplassen. Husk bålforbudet fra 15. april til 15. september. Dere kan IKKE bruke ved fra vedskjulet, men ta gjerne det dere finner rundt og under hytta.

Forberedelser

Hytta har ikke innlagt vann

Men det er brønn nede på Tvetervollen. Den brønnen har elektrisk pumpe. Dette vannet kan drikkes. Det er montert vannpumpe på kjøkkenet, som kan nyttes til å pumpe opp vann fra 25-litersdunker dere kan fylle nede på Tvetervollen.

Kjøkkenet

Oppvaskkluter/oppvaskhåndklær og gulvklut må brukeren selv ta med. Kjøkkenet er sparsomt utstyrt, men vi har det meste til enkel matlaging og bespisning. Det er 2 kokeplater og en liten stekeovn (hybelkomfyr).

Sengeplasser

Hytta har i dag omtrent 20 sengeplasser. Brukere må selv medbringe madrasslaken til å nytte på sengene/madrassene.

Forbrukerutstyr

Hytta har minimalt med forbruksutstyr. Brukere må derfor selv medbringe dopapir, søppelsekker, tørkepapir, fyrstikker o.l.

Før avreise

Kjøkkenet

Alt vasket opp på kjøkkenet med VARMT såpevann. Skap skal være lukket. Søppeldunken skal være vasket og rengjort, alt søppel tas med hjem. Brukte oppvaskkluter/oppvaskhåndklær tas med hjem. All mat tas med hjem - uåpnet tørrmat kan stå igjen. Vanndunker og vannpumpen skal være tømt for vann. Kjøkkendøren lukkes helt før dere drar

Felles

Alle madrassene ristet, og satt på høykant.Alle gulv sopet og vasket med VARMT såpevann.Alle bord og benker vasket med VARMT såpevann.Alle gulvtepper/filleryer ristet og banket.Alle vinduene lukket. Alle lys slått av, gardinene trukket foran vinduene.

Ovner og varme

Asken fra begge ovnene tas ut, vedkurvene fylles opp (inkl opptenningsved).Ovnenes brytere skal stå på, og termostaten stå på 28 grader nede og 25 grader oppe. Hovedbryter ved utgangsdøren slås av. Sikringer i sikringsskapet skal ikke røres.

Vedbegrensning

2 sekker ved per overnattingsdøgn er maks bruk. Husk også at denne veden ikke skal brukes på utebålet. De elektriske varmeovnene i hytta sørger for oppvarming til omtrent 15-18 grader i hytta før du kommer og gjennom natten. Fyr opp om morgenen igjen for å få god varme i hytta.

Dørene

Inn til kjøkkenet og yttergangen SKAL dørene være lukket. Dette for å holde musene unna.

Nøkkel

Hentes og avleveres hos Pute (92620503), samtidig som du:

  • Melder ifra om eventuelle musespor.
  • Melder ifra om eventuelle skader.

Sjekkliste ved avreise

Ovn nede står på - 28 grader
Ovner i mellometasje står på - 25 grader
Vinduer er lukket
Madrasser er satt opp
Gulver er feiet og vasket
Søppeldunk er tømt og søppel tatt med hjem
Vanndunker er tømt
Kjøkken er vasket og ryddet
Kjøkkendør er lukket
Døren til gangen er lukket
Hovedbryter ved utgangsdør er slått av (lyset er av)