Litt om vandrerne
🏕️

Litt om vandrerne

De eldste stifinnerne, som begynner i 6. klasse, ønskes velkommen over i vandrertroppene. Denne informasjonen er viktig slik at både speidere og foreldre godt forberedt på et litt annerledes speiderarbeid enn hos tifinnerne.

Voksenlederes og patruljeføreres rolle

Når nå speiderne har kommet over fra stifinnerne (4. og 5. klasse) til vandrerne (6. til 10. klasse) begynner en ny speiderhverdag, som ikke er like voksenstyrt. Vandrerne er delt opp i selvstendige patruljer. Disse patruljene har ukentlige møter og egne turer i skog og mark, uten voksne tilstede.

Dette er noe av speiderens egenart. Det er viktig at de som går på ungdomsskolen, og er patruljeførere eller assistenter, får prøve seg og får det ansvaret det er å drive sin egen patrulje. Det er noe den enkelte vokser veldig på. En gang er det kanskje ditt barn sin tur…

Utstyrsbehov

Det er IKKE behov for mye utstyr for å være speider. Det viktigste er ullundertøy, en sekk som er god å bære og en tre sesongers sovepose som speideren holder seg varm om natten i - noen trenger tykkere sovepose enn andre. På vinterturer kan to soveposer brukes utenpå hverandre.

Sommerleire og turer

Hver sommer drar vi på sommerleir. Som regel er denne enten første uken eller nest siste uken i skoleferien. Troppsturer og patruljeturer er det også både morsomt og viktig å være med på for å få ordentlig sosialt samhold i patruljene. Vi ber dere derfor om at dere prioriterer turer og leire. Legg derfor gjerne speiderterminlisten (SPOND) inn i familiens kalender.